Jobb, ha tudod: ez az 5 dolog lerövidítheti kutyád életét

Nem ijesztgetni akarunk, de felelős állattartóként jobb, ha felkészülsz minden eshetőségre, a kis kedvenced és magad érdekében is.

A széltől is óvnánk őket

Míg a történelem kezdetén a kutyák kizárólag házőrző és haszonállat szerepet töltöttek be, addig mára már leginkább házi kedvencként, családtagként és sokszor legjobb barátként gondolunk rájuk. Így hát nem meglepő, hogy minden gazdi hosszú, boldog életet szeretne biztosítani kedvencének. Azonban vannak olyan tényezők, melyek jelentősen lerövidíthetik kutyánk életét, ha nem vagyunk körültekintőek. Íme öt fontos dolog, amelyeket érdemes elkerülni, hogy négylábú barátunk egészséges és hosszú életet élhessen. A részletekért lapozd fel a galériát!

1. Nem megfelelő táplálkozás A helytelen táplálkozás az egyik legnagyobb veszélyforrás kutyáink számára. Az alacsony minőségű, tápanyagokban szegény ételek, vagy az emberek számára készült ételek adása súlyos egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Az elhízás, a cukorbetegség, és különböző szívbetegségek mind összefüggésbe hozhatók a nem megfelelő étrenddel. Mindig konzultáljunk állatorvosunkkal a megfelelő táplálkozásról, és válasszunk prémium minőségű kutyaeledeleket.
Kattints a további képekért!

Kiderült, hogy miért szeretnek egyes embereket jobban a szúnyogok másoknál, és hogyan előzheted meg a csípéseket.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Szellő István már nagyon régóta az RTL Híradó egyik arca. Azonban egy szép gázsiért vajon bevállalna egy Sztárboxos összecsapást?
Sztárok
A walesi házaspár, mint az kiderült, attól tart, hogy két gyermekük Harry nyomdokaiba lép majd.
Sztárok
Cindy Crawford 1993-ban viselte pályafutásának egyik legikonikusabb kreációját, amit most lánya, Kaia Gerber öltött magára a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.