Hoppá: a kutatók eldöntötték, hogy a szalonna mégsem egészségtelen

A vegetáriánusok és a vegánok valószínűleg kirohannak a világból, ha meghallják a szót, hogy ”szalonna”. Pedig úgy néz ki, hogy a bacon bizony jó hatással van ránk.

Nem kell a szalonnát betenni két szelet szalonna közé, és úgy enni, és akkor nem lesz semmi gond

A szalonna valóban egy sokoldalú és ízletes hús, ami évszázadok óta az emberi étrend része.

A szalonna jellegzetes ízét a sózás és a füstölés mellett a sütés során keletkező kémiai reakciók adják, amelyek során a zsírsavak lebomlanak, és olyan vegyületekké alakulnak, mint a furánok, aldehidek és ketonok. Ezek a vegyületek adják a szalonnának édes, diós, füves és vajas ízjegyeit.

Most egy kutatás kimutatta, hogy a bacont abszolút nem kellene mellőznünk az étrendünkből. A galériánkban azt is megmutatjuk, hogy miért!

A szalonna magas zsír- és koleszterintartalma miatt sokan egészségtelennek tartják. A telített zsírok és a nátrium fogyasztása összefüggésbe hozható a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a magas koleszterinszint és a szívbetegségek kialakulásával.
Kattints a további képekért!

A férfi először fájdalmas migrénről számolt be az orvosoknak. Ezután jöttek rá, hogy sokkal nagyobb a gond, mint azt hitték.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
A szakemberek a Föld felszínén talált kőzetek belsejéből nyert információk segítségével alkottak átfogó képet arról, milyen lemeztektonikai változásokon is ment át a kék bolygó az elmúlt 1,8 milliárd...
Utazás
Szeptember második hete végre elhozza a várva várt enyhülést: komoly mennyiségű csapadékra és drasztikus hőmérséklet-csökkenésre kell számítanunk.
Sztárok
Dave Bautista, a Marvel-filmek egyik legnépszerűbb sztárja az utóbbi időben teljesen átszabta a külsejét.