Vigyázat: Súlyos egészségügyi problémákat okozhat a légkondi!

A meleg nyári napokon természetes, hogy a klímát bevetve próbálunk megküzdeni a forrósággal, érdemes azonban csínját bánni vele!

Csak óvatosan!

A légkondicionálás napjainkban szinte elengedhetetlen része mindennapjainknak, kényelmet és enyhülést nyújtva a nyári forróságban és párás időben. Azonban kevesen gondolnak bele, hogy a légkondicionált környezetben való hosszabb tartózkodás milyen hatással lehet az egészségünkre. Bár a hűvös levegő kellemes és megnyugtató lehet, a mesterségesen szabályozott hőmérséklet és páratartalom nem mindig kedvező a szervezetünk számára. Számos kevésbé ismert mellékhatás jelentkezhet, amelyek közül néhány meglepően súlyos lehet. Kíváncsi vagy, melyek ezek? Olvass tovább!

Bőrszárazság A légkondicionálás egyik kevésbé ismert, ám annál kellemetlenebb mellékhatása a bőrszárazság. A légkondicionáló berendezések működésük során eltávolítják a nedvességet a levegőből, hogy csökkentsék a páratartalmat és hűvös, száraz környezetet teremtsenek. Ez a folyamat azonban nemcsak a levegő páratartalmát csökkenti, hanem a bőr természetes nedvességtartalmát is, ami könnyen vezethet bőrszárazsághoz és dehidratációhoz. A bőr elveszíti természetes olajait, ami irritációt, viszketést és hámlást okozhat. Különösen veszélyeztetettek azok, akik hosszú órákat töltenek légkondicionált helyiségekben, mivel a folyamatos száraz levegővel való érintkezés fokozza a bőr kiszáradását.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy a levendulán kívül vannak más olyan növények is, melyeket ha a lakásodban helyezel el, akkor csökken majd a stressz-szinted?

Leadfotó: 123rf, forrás: indiatvnews.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A The Hollywood Reporter szólaltatta meg a sussexi hercegné egykori munkatársait, akik nem festettek hízelgő képet Harry 43 esztendős feleségéről.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy nem mindegy, hol tárolod a hűtőszekrényen belül a nyers húst felhasználás előtt? Nos, egy új kutatás szerint a legtöbben nem a megfelelő helyen tartják ezt az élelmiszert.
Lifestyle
Hétfőtől minden budapesti Duna-szakaszon harmadfokú az árvízvédekezési készültség Budapesten - közölte Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.