Fog még menni a légkondi: ez volt az ötödik legmelegebb június itthon

Az idei június középhőmérséklete országos átlagban 21,6 Celsius-fok volt, amely 1,8 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát, ezzel az ötödik legmelegebb június lett 1901 óta. Még fog pörögni a légkondi augusztus végéig, abban biztosak lehetünk.

Most jött egy visszaesés, de lesz még kánikula

A HungaroMet ugye júniusban is folyamatosan figyelemmel kísérte a hőmérsékletingadozásokat. A havi középhőmérséklet a Dunántúlon és az északi országrészben többnyire 20-22 fok között alakult, az Alföldön viszont nagy területen meghaladta a 22 fokot, a Dél-Alföldön, Szeged környékén a 23 fokot is elérte a hónap középhőmérséklete.

A hónap csapadéka országos átlagban - az eddig beérkezett adatok alapján - 82,8 milliméter volt, amely 15 százalékkal haladja meg az 1991-2020 közötti években mért, átlagosan 71,8 millimétert. A csapadék általában záporokból, zivatarokból hullott, ezért nagy térbeli változékonyság jellemzi a havi csapadékösszegeket. A legszárazabb helyeken 30 milliméter körül maradt a havi csapadék, míg a csapadékosabb tájakon - így a Bükk és a Zempléni-hegység környékén - többfelé 150 millimétert meghaladó csapadékot mértek júniusban.

Mi vár ránk a következő napokban? A galériánkból minden kiderül!

Az idén minden hónap legalább 1 fokkal melegebb volt a szokásosnál. Most azért kaptunk egy erős visszaesést a hidegfront miatt, de még be kell majd indítani a légkondikat.
Kattints a további képekért!

A klíma felszerelésével és az örömmel, hogy végre hűvös - vagy ha ezzel is fűtünk, akkor jó meleg - van a lakásban, még nem dőlhetünk hátra. A rendszeres karbantartásnak is rutinná kell válnia, ez pedig nem csak a jótállás, de az egészségünk miatt is kiemelten fontos.

Leadofotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Bár Károly felesége igyekszik mindig eleget tenni a királyi normáknak, van egy olyan dolog, amiben nem követi a néhai Erzsébetet, amit a királynő bizonyosan nem nézne jó szemmel, ha még élne.
Sztárok
A pár nem várt sokáig a házassággal: mindössze két hónapnyi ismeretség után úgy döntöttek, hogy összekötik az életüket, ami sokak számára furcsa volt, ők mégis bebizonyították, hogy egymásnak vannak...
Sztárok
A királyi protokoll bizony még egyes szavak kiejtését is megtiltja a család tagjainak, bármilyen bizarrnak is tűnik ez.