Lifestyle

Memóriazavar, demencia, stroke: szörnyű betegségeket okozhatnak a magyarok kedvenc gyorskajái

A vártnál is súlyosabb egészségügyi következményei lehetnek, ha nagy mennyiségben fogyasztasz cukros üdítőket és az ultrafeldolgozott élelmiszereket - figyelmeztetnek a kutatók.

Rosszul teszed, ha ezt eszed

A Harvard Medical School tudósai megvizsgálták, hogyan hatnak az emberi szervezetre a magyarok körében is töretlen népszerűségnek örvendő ultrafeldolgozott élelmiszerek. Az eredmények kétségbeejtőek: a kutatás során a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy összefüggés van bizonyos betegségek (stroke, időskori elbutulás, memóriazavarok) és a pizzához, hamburgerhez, csipszekhez hasonló gyorsételek között. A szakértők egyébként már korábban is megkongatták a vészharangot, rámutatva, hogy a szóban forgó táplálékok nagy mennyiségű fogyasztása fokozhatja a szív- és érrendszeri panaszok, az elhízás, a vérnyomásproblémák, a cukorbetegség, a depresszió és a rák kialakulásának veszélyét is. Most viszont sajnos újabb betegségekkel bővült e szomorú lista.

Az Orvostovábbképző Szemle online publikált cikke szerint a jelentős mértékben feldolgozott élelmiszerek közé tartoznak azok a termékek, melyeket ipari módon, részben vagy egészben egyéb táplálékok felhasználásával állítanak elő.
Kattints a további képekért!

Kiváló termésre, a tavalyi duplájára és hosszú szezonra is számíthatnak idén a kajszibarack-termesztők – mondta Nagy István agrárminiszter a Facebookra szombaton feltöltött videójában - írja az MTI.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Lifestyle
Felejtsd el az edzőtermet! Ezzel a módszerrel otthon is könnyen elérheted, hogy feszesek legyenek a karjaid.
Lifestyle
Sztárok
A királyi család egykori séfjei, Darren McGrady hosszú évekig szolgált a palotában, korábban pedig elárulta, milyen fogásokat fogyasztottak gyerekként Diana fiai, Vilmos és Harry.