Az olasz fagylalt és a tökéletes hűvös harmóniája

Az olasz fagylalt, közismertebb nevén gelato, nem csupán egy egyszerű édesség, hanem a kulináris művészet egyik csúcsa, amelyet generációk óta tökéletesítenek Olaszországban. Az előrejezések szerint az idei nyár különösen forrónak ígérkezik, és nincs is jobb módja a hűsölésnek, mint egy igazi olasz fagylalt!

Gianni Annoni segítségével a Gelateria Pomo D’oro bemutatja legújabb fagylaltkínálatát, melyet a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a legtökéletesebb hőfokon kínálnak. Ezen felül a konyhai kis- és nagygépeket forgalmazó cég az idei évtől új arculatot vezet be, amely még inkább tükrözi innovatív termékeit.

A hagyományos olasz receptúra

Az olasz fagylalt, vagyis gelato, híres a krémességéről és mennyei ízéről. A hagyományos olasz receptúra alapján készült fagylalt friss tejet, tejszínt és természetes ízesítőket tartalmaz, melyeket gondosan válogatott gyümölcsökkel és magvakkal egészítenek ki. Kevesebb zsírt tartalmaz, mint a hagyományos fagylalt, ami miatt intenzívebben érezhetők az ízek. A keverése során kevesebb levegőt juttatnak az alapanyagok közé, ami sűrűbb és krémesebb textúrát eredményez. Legyen szó egy hagyományos fagylaltról, vagy akár egy vízalapú sorbet-ról, az eredmény mindenképp egy gazdag ízvilágú, de könnyű desszert.

„Nagy öröm ez az együttműködés, ugyanis a termékeket rendkívül széles spektrumban tudom használni a konyhában. Legyen szó meleg ételről, italról vagy akár desszertről az elkészítési vagy a tárolási folyamat során nagy segítségemre vannak az olasz gyökerekkel rendelkező gépek. A hűtőkben található Total No Frost technológia megakadályozza például a dér és a jégréteg kialakulását - egy kompresszorból és egy párologtatóból álló rendszer révén -, és közvetve így ahhoz is hozzájárul, hogy a fagylaltunk még az általunk elképzeltnél is krémesebb legyen" – hangsúlyozta Gianni Annoni.

A megfelelő hűtés fontossága

A fagylaltkészítés egyik legkritikusabb eleme a megfelelő hűtés. A gelato készítése során az alapanyagokat 4-6 °C hőmérsékleten kell tartani, míg a kész fagylaltot -14 és -12 °C között kell tárolni. A pontos hőmérséklet-szabályozás biztosítja a krémes állagot és a megfelelő szerkezetet. A fagylalt tárolása során a páratartalom szabályozása is fontos, hogy elkerüljük a kristályosodást és megőrizzük a fagylalt simaságát. A fagylaltot légmentesen záródó edényekben tegyük el, hogy megőrizzük a frissességet és megakadályozzuk az ízek és illatok keveredését.

Fagylalt tárolásának pontos hőmérséklete - FemcafeAz alapanyagokat 4-6 °C hőmérsékleten kell tartani

Új arculat, megszokott minőség

A termékeket folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy a vásárlóknak még professzionálisabb és modernebb felhasználói élményt nyújthasson, azonban a naprakészséget a cég saját magával szemben is megköveteli. Az idei évben fontos mérföldkőhöz érkezett a vállalat ugyanis merőben új arculatot vezetnek be.

„Hiszünk az innovációban, termékeink a legmodernebb technológia fejlesztések alkalmazásával készülnek, annak érdekében, hogy vásárlóinknak minél inkább megkönnyítsük a mindennapos házimunkát. Nemcsak gyártmányaink esetében tartjuk fontosnak a megújulást és a naprakészséget, hanem a márka esetében is. Ennek okán büszkén jelenthetem be, hogy a vállalat az idei évtől megújítja logóját és új arculatot vezet be, ami még inkább tükrözi árucikkeink korszerűségét és minőségét” – emelte ki Rózsa Márton ügyvezető.

Lead fotó: Pexels /ROMAN ODINTSOV/

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Ha Katalin hercegné és Vilmos herceg szokásukhoz híven most is csatlakoznak gyermekeikkel a közös családi ünnepléshez, akkor az idei húsvét egy különösen emlékezetes alkalom lehet a kis Lajos számára...
      Lifestyle
      Nem mindig az a legerősebb, aki a legnagyobbat kiabál. Néha az győz, aki csendben marad, és nem játszik tovább. A szürke kő módszer pont erről szól.
      Lifestyle
      Egy régi húsvéti jóslás, amit a nagymamáink még komolyan vettek, ma már inkább csak játékos babona – de ki tudja? Talán a válasz most is ott úszik egy tojáshéjban...
      Lifestyle
      Húsvét nemcsak a kereszténység fontos eseményére, a feltámadás örömhírére irányítja figyelmünket, hanem a családi együttlétek, a közös étkezések bensőséges pillanataira is. Ehhez a különleges...
      Lifestyle
      Egy kilogramm kenyér 2013-ban 139 forintban került. Akinek volt kártyája, az még olcsóbban meg tudta venni.
      Egészség
      Sokan nem gondolnák, hogy egy ártalmatlannak tűnő ital egy bizonyos típusú gyógyszerrel együtt fogyasztva komoly veszélyeket is rejthet magában.