Szappan vagy tusfürdő? Kiderült, melyik a jobb választás!

Ahogy az élet minden területén, úgy a fürdés során is eltérő, hogy ki milyen termékeket kedvel. Valaki a tusfürdőt, míg mások a gél állagú készítményeket, megint mások pedig a szilárd szappanok hívei. De gondoltad volna, hogy ezek a termékek nem csak az állagukban és alkalmazásuk módjában különböznek, hanem abban is, hogyan hatnak a bőrünkre?

Egyáltalán nem mindegy

A tusfürdő, a testápoló és a szappan mind más-más tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különböző bőrtípusokhoz és igényekhez igazodnak. Amikor a bőr tisztításáról van szó, a a tusfürdők és a szappanok egyaránt hatékonyak, mondja Dr. Mian. „A bőrtípus és a személyes preferencia határozza meg, melyik a legjobb választás számodra" – teszi hozzá. A lényeg valójában abban rejlik, milyen bőrtípussal is rendelkezel. Ha kíváncsi vagy, a te bőrödre mely termékeket is érdemes használnod, akkor olvass tovább!

Száraz bőr esetén Ha normál vagy száraz bőröd van, Dr. Mian azt javasolja, hogy válassz hidratáló összetevőket tartalmazó testápolót vagy tusfürdőt, mert ezek segítenek hidratálni és táplálni a bőrt. „Érdemes olyan termékeket választani, amelyek krémesebb állagúak és nyugtató bőrpuhítókat tartalmaznak, amelyek segítenek lágyítani és hidratálni a bőrt" – mondja Dr. Mian.
Kattints a további képekért!

Ahogy beköszönt a nyár és a napsütéses időszak, sokan örömmel vonulnak ki a szabadba, hogy élvezzék a napfényt és a meleget, azonban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő fényvédelemre, ami komoly következményekkel járhat bőrük egészségére nézve.

Leadfotó: 123rf, forrás: byrdie.com

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
A közismert alkotmányjogász, aki három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, az ALS-sel, 47 éves volt. Halálhírét öccse, Karsai Péter közölte saját Facebook-oldalán.
Lifestyle
A Mérleg készüljön arra, hogy nem úgy fog telni az estéje, ahogy azt eltervezte. Napi horoszkóp.
Sztárok
Több mint tíz évvel ezelőtt hatalmas népszerűségnek örvendett a Call Me Maybe című popdal, amit Carly Rae Jepsen jelentetett meg. A siker ellenére az énekesnőből nem lett világhírű szupersztár, így...