Tegyél babérlevelet a lisztbe és a száraz rizs közé: elképesztő dolgot fogsz tapasztalni

Ha van otthon néhány régi babérleveled, amit már nem használsz a főzéshez, mégsem szeretnéd kidobni a fűszert, akkor tedd bele a liszt- vagy rizstároló edényedbe - hogy miért jó, ha ezt csinálod, azt cikkünkből megtudhatod.
Babérlevéllel a kártevők ellen
A babérlevél egy aromás fűszer, amit gyakran használunk otthon a konyhában főzés során, hogy kellemes ízt és illatot adjunk ételeinknek, például a leveseknek, a húsoknak vagy épp a különböző szószoknak. Emellett a babérlevélnek szervezetünkre nézve is rendkívül sok a pozitív hatása: gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír, így egyesek gyógyászati célokra is alkalmazzák, például emésztési problémák kezelésére vagy épp bőrirritáció enyhítésére. De van még egy hasznos módja a felhasználásának: néhány régi babérlevél a liszt vagy rizs közé téve csodát is tehet az alapélelmiszerekkel, ugyanis távol tart tőlük egy bizonyos kártékony élőlényt - galériánkban olvashatod a részleteket!
Liszt a fagyasztóban? Ezen első hallásra sokan megdöbbenhetnek, pedig egyáltalán nem butaság ezt az alapélelmiszert a konyhaszekrény vagy a spájz helyett szó szerint hűvösre tenni, cikkünkben azt is eláruljuk, miért!
Leadfotó: 123rf
Oldalak
