Lifestyle

Szelíd fenevad a városi dzsungelben

A régi Goldberger textilgyár indusztriális épületét latin ritmusokkal és pezsgő élettel megtöltő Cut&Barrel a baszk konyha remekei mellett a legjobb hazai és külföldi borokkal várja vendégeit Óbudán.

Latin életérzés Óbuda szívében

A Cut&Barrel tulajdonosa az argentin származású, spanyol felmenőkkel is rendelkező Carlos Coelho, akinek az etyeki Haraszthy Pincészetet és az üzemeltetésükbe tartozó Matador éttermet is köszönhetjük, az étterem séfje pedig a korábban a világ számos fine-dining éttermében tapasztalatot szerző, brazil-portugál gyökerekkel rendelkező André Bicalho.

„Alapfilozófiánk, hogy az ételre és az étkezésekre közösségépítő erőként tekintünk” – vallja André, a baszkok ugyanis bevallottan imádnak jókat enni és ünnepelni, így talán nem meglepő, hogy a hangulatos baszk gasztronómia az elmúlt években Európa nagy részét meghódította.

Féktelen fieszta - a konyhában is

Az argentin-baszk kontakt konyhát képviselő Cut&Barrel valójában nem is bisztró, hanem salumeria/vineria, amely a szó szoros értelmében olyan delikátüzletet és borboltot jelent, ahol enni és inni is lehet.

A Cut&Barrel szezonális alapanyagokkal és modern konyhatechnológiával dolgozik, az étterem két legfontosabb alkotóeleme pedig – ahogyan azt a hely neve is sejteti – a magas minőségű húsok és a legkiválóbb borok.

Cut&Barrel argentin-baszk étterem - FemcafeA Cut&Barrel szezonális alapanyagokkal és modern konyhatechnológiával dolgozik

A világ különböző pontjairól érkező húsokból a steakek mellett kolbászt és felvágottakat is készítenek, a ház egyik specialitása pedig az ősi családi recept alapján készülő Charcuterie tál, amelyen érlelt mangalica különlegességeket szolgálnak fel. Bár a fő irányvonalat kétségtelenül a húsos ételek jelentik, az étlapon vegetáriánus fogásokkal is találkozhatunk, mint például a mangós-karfiolos Ensalada vagy a házi készítésű szarvasgombás-parmezánsajtos sültburgonya.

A borlapon szereplő borok az étteremmel szomszédos Winehub borközpontból érkeznek, ahol a magyar borászatok tételei kiegészülnek az argentin és kaliforniai testvérpincészet vörösboraival, amelyek kiváló kísérői a grillételeknek.

Winehub válogatás a Cut&Barrel borlapján - FemcafeMagyar borászatok tételei az argentin és kaliforniai testvérpincészet vörösboraival

A borok mellett az itallapon sok más tétellel, például koktélokkal, spritzekkel és piscóval (borpárlat) is találkozhatunk, ha pedig valami édesre vágynánk, a desszertek közül a ház specialitásának számító Tarta de queso (sajttorta) mellett Goxua-t vagy mangóhabos maracujakrémet is kóstolhatunk.

Tér a térben

A helyszín a minőségi ételeken és italokon túl további érdekességeket is tartogat számunkra: a Cut&Barrel falain belül hamarosan megnyitja kapuit az Epicurean névre keresztelt fine-dining étterem, amely a lélegzetelállítóan gyönyörű és letisztult enteriőr mellett egy látványkonyhával is rendelkezik, ahol háborítatlanul hódolhatunk a művészi szintre emelt étkezésnek, miközben testközelből figyelhetjük André Bicalho munkásságát.

Lead fotó: Zsolnai Péter

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Egészség
      Van egy olyan élelmiszer, amit a legtöbben egészségesnek gondolnak, és kizárólag jótékony hatásai miatt ismerik, pedig a májra és az idegrendszerre nézve akár veszélyes is lehet.
      Sztárok
      Jáksó László hosszú évekkel ezelőtt hátat fordított a reflektorfénynek, most viszont váratlanul friss fotóval jelentkezett a közösségi oldalán.
      Lifestyle
      A telekommunikációs szektort is elérte az árstop: a héten több távközlési vállalat is közleményben tudatta, hogy eltekintenek az úgynevezett inflációkövető díjkorrekciótól. De vajon mennyi pénzt...
      Sztárok
      Hacsi Boglárka vadonatúj szerepben próbálhatja ki magát hamarosan a Magyarország Szépe versenyben, melynek 2023-ban ő lett a győztese.
      Lifestyle
      A népszerű élelmiszerlánc üzleteiben egyre nagyobb teret hódít az önkiszolgáló kassza, de sok vásárló még mindig a hagyományos fizetési módot részesíti előnyben. Most következő cikkünk elsősorban...
      Lifestyle
      Harmincöt bagoly egy képen: ki tudod találni, melyik a kakukktojás?