Ha így tárolod a hagymát, akár 6 hónapig is eláll: olyan friss marad majd, mint amikor megvásároltad!
A hagyma és a fokhagyma nagyon hamar és könnyen megrohadhatnak, ha nem jól tároljuk őket, de szerencsére létezik egy trükk, mellyel akár fél évig is elállnak majd.
Ezt a konyhai praktikát neked is ismerned kell!
A vöröshagyma és a fokhagyma olyan alapélelmiszernek számítanak, melyek nélkül gyakorlatilag lehetetlen főzni: szinte minden ételbe kell valamelyikből egy kevés, gondoljunk csak a finom magyaros levesekre, egy jó pörköltre vagy akár a vegetáriánius fogásokra. Nélkülözhetetlen alapanyagok tehát az előbb említett zöldségek a konyhában, így érdemes belőlük mindig tartani egy keveset otthon, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket, hiszen nagyon hamar veszíthetnek frissességükből, és használhatatlanná válnak, végül pedig a kukában landolnak. Van azonban egy olyan bevált módszer, mellyel a hagymafélék több hónapig, akár fél évig is elállhatnak - írja az Origo. Galériánkban eláruljuk, pontosan mit kell tenned ahhoz, hogy elkerüld a pazarlást, és alaposan be tudj tárazni ezekből az egészséges és sokoldalú zöldségekből!
Biztosan te is rengeteg lifehackel találkoztál már a TikTok-on, a tésztaszűrővel kapcsolatos videó láttán viszont egészen biztos, hogy leesik az állad.
Leadfotó: 123rf