A klasszikus, a franciás és az extra – A három legjobb lecsó recept
A változatosság gyönyörködtet – ahogyan az élet minden területére, úgy a nyár kedvencére, a lecsóra is örök érvényű igazság ez. A lecsót mindenki másképp szereti és a véleménykülönbségekből akár olyan vérre menő viták is kialakulhatnak a felek között, mintha legalábbis politikáról vagy fociról lenne szó. Persze minden családnak megvan a maga klasszikus receptje, de azért olykor érdemes egy kis kitekintést tenni lecsó fronton – igen kellemes meglepetések érhetnek minket. Összegyűjtöttük három kedvenc receptünket.
A klasszikus
Hozzávalók:
- 1 kg paprika
- 5-6 db közepes méretű paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál kolbász
- ízlés szerint Piros Arany, gulyáskrém
- ízlés szerint só, bors
- víz
- ízlés szerint tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Készítsük elő a hozzávalókat. A hagymákat és a fokhagymát aprítsuk fel, a kolbászt és a paprikát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk gerezdekre.
- Melegítsük fel az olajat és dinszteljük meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
- Ha a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a paprikát és fedő alatt pároljuk, amíg a paprika elkezd megpuhulni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Adjuk hozzá a paradicsomot és a kolbászt, fűszerezzük Piros Arannyal, gulyáskrémmel.
- A lecsót öntsük fel egy kevés vízzel (1-2 dl) és közepes lángon főzzük 15-20 percig.
- Ha elkészült, tetszés szerinti mennyiséget melegítsünk össze tojással.