Sztárok

Elment a vándor – Bergendy Istvánra a Bergendy együttes legnagyobb slágereivel emlékezünk

A Bergendy együttes alapítója és vezetője 81 évesen halt meg, a koronavírus-fertőzés szövődményeiben. Cikkünkben a legendás zenész pályájának legemlékezetesebb pillanatait gyűjtöttük össze.

Az egész ország gyászol

Hétfő délután az egész országot megrázta a hír, miszerint 81 éves korában elhunyt Bergendy István, Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, szaxofonos, énekes, a Bergendy együttes zenekarvezetője. Cikkünkben a legendás zenész pályájának legemlékezetesebb pillanatait gyűjtöttük össze.

Bergendy István francia gyökerű nemesi ősei Lengyelországból vándoroltak a Felvidékre, majd szülővárosába, Szolnokra. Noha nagy szenvedélye a zene volt, az egyetemen autómérnöknek tanult, szabadidejében pedig a szolnoki Dózsa csapatában vízilabdázott. Első hangszere a harmonika volt, majd a Konzervatóriumban klarinéton tanult. Már fiatalon különböző együttesekben lépett fel, többek között a Műegyetem Szimfonikus Zenekarában és is játszott.

Jöjj vissza, vándor (1972)

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Sztárok
A TV2-nek el kellett fogadnia, hogy Rúzsa Magdinak kemény feltételei lesznek, hogy elvállalja a zsűrizést az új Megasztárban.
Lifestyle
Ha van teljesen felesleges bankjegy a magyar emberek szerint, akkor az az 5 forintos. Sokan szeretnék, hogyha az 1 és a 2 forintos sorsára jutna.
Sztárok
A Forma-1 hajdani legendás autóversenyzője azután került ismét a figyelem középpontjába, hogy egyesek szerint megjelent lánya, Gina-Marie közelmúltbéli esküvőjén.