Köretként és főételként is megállja a helyét: Baconos-újhagymás krumpli
Gombaszósszal megbolondítva az igazi!
Baconos-újhagymás krumpli gombaszósszal
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 4 szelet bacon
- 2 tojássárgája
- 2 db újhagyma zöldje
- liszt (amennyit a krumpli felvesz)
- olaj
A gombaszószhoz:
- 4 fej gomba
- 1 dl csirkehúslé (fél leveskockából)
- 2 ek tejföl
- 2 ek reszelt füstölt parmezán
- 4 tk vaj
- 4 tk liszt
- só, bors
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, összetörjük, és hozzákeverjük az újhagyma összevágott zöldjét, a tojások sárgáját, valamint annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk. A tésztából 8 hosszúkás alakot formázunk, középen betekerjük mindegyiket egy-egy fél szelet szalonnával, és olajban mindkét oldalukat kisütjük. A gombaszószhoz a megmosott gombákat felaprítjuk, vajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, majd állandó kevergetés mellett tovább pirítjuk. Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a csirkehúslét és a tejfölt, majd felfőzzük, végül pedig belekeverjük a sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.