Brassói aprópecsenye – egy étel, ami sosem megy ki a divatból

A hús és a krumpli legízletesebb találkozása.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 80 dkg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott, megpucolt krumplit kockákra vágjuk és olajban kisütjük. A húst felkockázzuk és forró olajban fehéredésig keverjük, majd sózzuk, borsozzuk és rányomjuk a fokhagymát is, ezután fedő alatt puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a sült krumplit, amivel néhány perc alatt összepirítjuk. Ecetes uborkával, csalamádéval kínáljuk.

Még több burgonyás receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: dilichef.blog.hu

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Katalin hercegné rendszeresen üzen a ruha-, illetve ékszerválasztásaival, ez pedig a legutóbbi nyilvános szereplésekor sem volt másképp.
Utazás
Már csak kettőt kell aludni, és el is érkezik Mikulás napja. De vajon végre-valahára nagy pelyhekben hulló havat is láthatunk majd az utcákon, vagy a téli álomvilág ezúttal (is) csak álom marad?
Fashion&Beauty
A minap lezajlott a 2024-es éves Gotham Awards, melynek során minden évben kiemelkedő, független amerikai filmeseket díjazzák. Az eseményről nem hiányozhatott a szakma legmagyobb üdvöskéje, Zendaya...
Egészség
Akad olyan, aki a téli hónapokban is elég gyakran mos hajat, de nem csinálunk ezzel nagy kárt? Ilyenkor még az se mindegy, milyen sapkát veszel fel!
Lifestyle
Nem nagy ördöngösség elkészíteni a rántott sajtot, azonban a legtöbbeknél mindig akad egy kis bökkenő: sütés közben könnyen kifolyik a bundából. Számodra is ismerős ez a probléma? Akkor olvass tovább...
Lifestyle
Gondoskodó gazdiként egyértelmű, hogy nem akarod feleslegesen stresszelni a kis kedvencedet - ezek az ártalmatlan dolgok viszont konkrétan ezt teszik velük.