Rakott kelkáposzta: Fogadjunk, hogy így etted a menzán is!

A legfinomabb húsos-zöldséges ételek egyike.

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • ½ kg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • bors
  • olaj

A kép csak illusztráció

Elkészítés:

A felkockázott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd levéve a tűzről meghintjük pirospaprikával. A húst hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. A rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük és megfőzzük. A leveleire szedett kelkáposztát kb. 10 percre forró, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és hagyjuk alaposan lecsöpögni. Ezután egy tűzálló tálat kivajazunk és belekanalazzuk a rizst. Erre jön a darált hús, majd egy sor kelkáposzta, majd újra egy réteg rizs, hús és végül a kelkáposzta. A tetejét tejföllel megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

További rakott ételekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Mi a közös ezekben az emberekben? Hogy veszélyben voltak, de egy láthatatlan hang a segítségükre sietett. Talán egy angyal, egy szellem vagy a tudatalattijuk volt?
      Fashion&Beauty
      Ez az új hajszín trend nemcsak elegáns és időtlen, de szinte magától gondoskodik a tökéletes megjelenésről!
      Lifestyle
      Sztárok
      Sofía Vergara elkápráztatja a rajongókat nyári fotójával, miközben új bőrápoló márkáját népszerűsíti.
      Sztárok
      „Mr Sheffield” néven ismerte meg a világ „A dadus” című sorozat sztárját. De mi lett vele azóta?
      Home&Design
      Ha valamikor, most aztán igazán fontos a fenntarthatóság, így jobban tesszük, ha kétszer meggondoljuk, tényleg a kukában van-e a helye használt dolgainknak.