Nyári frissítők

Hűsítő finomság - Hideg őszibarackleves a forró napokra

A meleg nyári napokra nincs is jobb, mint egy jól behűtött gyümölcsleves. Ilyen ez az alábbi recept is, amelyhez csupán néhány őszibarackra és még pár hozzávalóra lesz szükségünk.

Hozzávalók

  • 50 dkg őszibarack
  • ½ liter őszibaracklé
  • 1dl tejszín
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

Az őszibarack héját lehúzzuk és a magját kiszedjük, ezután felkockázzuk a barackokat. Az őszibaracklevet és a feldarabolt gyümölcsöt alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is, végül pedig az egészet rakjuk be a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön. Tálalás előtt, adhatunk még hozzá cukrot vagy egy kevés citromlevet is, de akár egy kevés tejszínhabbal is fokozhatjuk az élvezeteket.

Fotó: picstopin.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Nyári frissítők
Lifestyle
Vajon tényleg van olyan időszak az évben, amikor több gyermek fogan meg, vagy ez csak egy véletlenszerű statisztikai adat? Ha megfigyeljük a születési arányokat, meglepő mintázatra bukkanhatunk – és...
Lifestyle
Te is folyton küzdesz az elviselhetetlen, dohos szaggal a ruhásszekrényedben? Akkor nem kell többé a megoldáson agyalnod, mutatunk ugyanis egy szuper trükköt, amivel végleg leszámolhatsz ezzel a...
Lifestyle
Őrülten hideg reggelekre fogunk ébredni a következő napokban az időjárás előrejelzés szerint. Érdemes néhány dolgot bevetni, hogy ne érezzük a fagyos mínuszokat.
Sztárok
Ha te is nézted a Gyilkos elmék című sorozatot, bizonyára emlékszel Emily Prentiss különleges ügynökre. Az őt alakító színésznő, Paget Brewster ma már az ötvenes éveiben jár, és nem egészen úgy néz...
Sztárok
2025 tényleg a változások éve lesz a sussexiek házasságában? Nos, egyesek szerint van egy férfi Meghan múltjában, akin a hercegné még nem biztos, hogy teljesen túltette magát, erre utal az is, hogy...
Egészség
A hozzá hasonló zöldségeknek is van különleges tulajdonsága, de csak ez tartalmaz egy speciális összetevőt, ami alaposan csökkenti a rák kockázatát.