Ellenállhatatlan epertorta, amihez egy csipet cukor sem kell!

Ha ezt megkóstolod, sosem akarsz más édességet enni.
Epertorta
Hozzávalók
- 15 dkg keksz
- 5 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 2 dl zsíros tejszín
- 20 dkg eper
- 50 g eper ízű zselé
- 12 g zselatin
- 3 ek citromlé
- édesítő ízlés szerint
Elkészítés
Simára keverjük a szobahőmérsékletű vajat a morzsájára tört keksszel, majd egy tortaformában elegyengetve egy órára hűtőbe tesszük. A zselatint forró vízzel leöntjük, majd félretesszük hűlni. A tejszínt, a cukrot és a túrót kikeverjük, ezután beleöntjük a kész zselatint, majd belekanalazzuk a citromlevet is. Az alaposan átforgatott masszát a hűtőben pihenő tésztára borítjuk, elegyengetjük, végül a torta tetejére sorakoztatjuk az epreket és az egészet nyakon öntjük a zselével. Hűtőben legalább egy fél órát pihentetjük, majd kivéve már szeletelhetjük és fogyaszthatjuk is.