Olasz tonhalas tésztasaláta – ha egy tartalmas, könnyed fogásra vágysz
Az ízét sosem feleded.
Olasz tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók:
- 1 tonhalkonzerv
- 8 koktélparadicsom
- 20 dkg fusilli
- 2 ek olívabogyó
- 2 ek kapribogyó
- 1 cs mini mozzarella
- só
- bors
- friss bazsalikom
- friss petrezselyemzöld
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd összekeverjük a tonhallal, a félbevágott paradicsommal és a kisebb darabokra szeletelt mozzarellával, valamint az egészben hagyott olíva- és kapribogyóval. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, meghintjük friss petrezselyemmel és alaposan összeforgatjuk. Hűtőben pihentetjük addig, ameddig összeérnek az ízek, majd friss bazsalikommal tálaljuk.