Lacipecsenye – a majálisok kedvelt eledele

Nem a legkönnyebb étel, mégsem maradhat ki a május 1-jei menüből.

Lacipecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 dkg sertészsír
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • bors

Elkészítése:

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a két zúzott fokhagymával, majd a két evőkanálnyi olvasztott zsírban elkevert pirospaprikával bekenve hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk. Egy lábasban felhevített zsírba dobjuk a fél karikákra vágott vöröshagymát és a maradék fokhagymát. Amikor a hagymák sülni kezdenek, ráfektetjük a húsokat is, és többször megforgatva pirosra sütjük.

A következő oldalon még két ízletes sertés receptet találsz, lapozz!

Fotók: 123rf

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Fashion&Beauty
Az énekes-színésznő tudja mitől döglik a légy: a minap abban a darabban pózolt a vörös szőnyegen, ami a 2025-ös év első hónapjainak legnagyobb trendje lesz, nem véletlenül.
Utazás
A többség ritkán jár étterembe, de ez nem kifogás arra, hogy ne tudjuk az alapvető illemszabályokat. Mutatunk néhányat, amit a magyarok gyakran megszegnek.
Home&Design
Íme, a tökéletes példája annak, hogyan ötvözhetjük a természetes anyagokat a modern designnal. Az esztétikai szépségen túl ezek a bútorok a fenntarthatóságot és a funkcionalitást is képviselik,...
Fashion&Beauty
Különösen népszerű lehet azok számára, akik szeretik a letisztult, mégis figyelemfelkeltő kiegészítőket.
Lifestyle
Vesd be ezt a 3 egyszerű tippet, és soha többé nem készül rossz kép rólad!
Lifestyle
Radikális változások várhatóak ma a Skorpió karrierjében.Napi horoszkóp.