Recept

Könnyű és laktató töltött padlizsán

Nagyon finom ebédötlet.

Töltött padlizsán - Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 150 g darált marhahús
  • 4 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • ½ pohár petrezselyem
  • 1 pohár víz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

Töltött padlizsán recept

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánt mossuk, majd pucoljuk meg, de a szárát hagyjuk meg. Ha szeretnénk megszabadulni a kesernyés ízétől, tegyük vízbe negyed órára, majd finoman nyomkodjuk ki. Szurkáljuk meg, hogy gyorsabban megpuhuljon. Sütőpapírral bélelt sütőbe helyezzük a padlizsánokat, egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, és körülbelül 30 percig sütjük. Amikor kész, óvatosan félbevágjuk őket és kikanalazzuk a közepüket. Két evőkanál olajat megmelegítünk serpenyőben, és üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot és megkeverjük. Kockázzunk fel egy paradicsomot és adjuk a már barnuló húshoz. Addig keverjük, amíg csak nagyon kevés víz lesz a serpenyőben, majd levesszük a hőről. Petrezselyemmel megszórjuk és összekeverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a padlizsánokat. Hőálló edénybe fektetjük majd paradicsomot és 2 paprikát vágunk rá. Egy evőkanál sűrített paradicsomot egy pohár vízzel felhígítjuk és ráöntjük a padlizsánra. Az egészet locsoljuk meg olívaolajjal és körülbelül 20 percig süssük.

Még két finom főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.