Ünnepi vacsi 35 perc alatt: Szaftos karajszelet sült almával
Plusz egy gyors ünnepi recept sosem árt, ha véletlenül mégis kitalálják a rokonok, hogy átjönnek ebédelni, te pedig megmutatnád nekik a főzőtudományodat.
Szaftos karaj sült almával
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 40 dkg sertéskaraj szeletelve
- 1 ek. vaj
- fél ek. színes bors
- fél ek. barna cukor
- fél ek. balzsamecet
- fél ek. ketchup
- őrölt csili és só ízlés szerint
Elkészítés:
Először készítsük el az almákat. Vágjuk őket negyedekre és a magházukat távolítsuk el. Előmelegített sütőben süssük őket kb. 20 percig, 180 fokon. Ha kivettük az almákat, csökkentsük a sütő hőmérsékletét 120 fokra. A vajat a felforrósított serpenyőbe dobjuk, felolvasztjuk, ezen pirítjuk a hússzeleteket; mindkét oldalukat 1-1 percig. Keverjük össze a borsot, a cukrot, a balzsamecetet, a ketchupot és a csilit, majd a keverékkel dörzsöljük be a kissé már kihűlt húsokat. Tegyük őket egy tepsibe és mehetnek is a sütőbe kb. 20 percre.Tálaláskor a kész hússzeleteket szórjuk meg sóval és borssal, majd helyezzük melléjük az almákat.