Recept

Egészséges nasi estére: Vegán karfiolszárnyak avokádós mártogatóssal

Mindjárt itt a karácsony és a nagy ünnepi zabálások ideje. Ilyenkor szinte még a csapból is édesség és halászlé folyik, ezért most hoztunk  nektek egy diétás, nyers, vegán finomságot, hogy a gyomrotok picit megpihenjen a nagy megmérettetés előtt. 

Hozzávalók

A nyers karfiolszárnyakhoz

  • egy nagyobb fej karfiol
  • 12 db datolya - felhasználás előtt áztassuk vízbe 30 percre
  • 1 csésze apróra vágott paradicsom
  • 1 evőkanál chilipor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál őrölt bors

Az avokádós mártogatóshoz

  • 1 avokádó
  • 1/2 csésze víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kockára vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 2 teáskanál szárított kapor
  • 3/4 teáskanál só

Vegán, nyers karfiolszárnyak

Elkészítés

Karácsonyi ízcsodák növényekből

December harmadik hétvégéjének vasárnapján, 17-én egy igazán különleges karácsonyi vásár várja az érdeklődőket a belvárosi Anker’t klubban: a növényi alapanyagokra specializálódott Vegan Wonderland első alkalommal hoz új színfoltot az adventi programok kavalkádjába. A tisztán növényi alapú ételek és kézműves termékek sokaságát felvonultató rendezvény különlegessége, hogy a kitelepülő éttermek olyan karácsonyi fogásokkal és desszertekkel, valamint a vásárosok olyan kézműves ajándékokkal és karácsonyi csomagokkal várják a nagyérdeműt, amelyeket csak a vásár idején lehet kipróbálni, megvásárolni.

Pucoljuk meg és szedjük rózsákra a karfiolt. Szárítsuk meg minél jobban, hogy a lehető legkevésbé maradjon nedves. Egy kisebb késes aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalót, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Forgassuk bele a karfiolrózsákat, alaposan fedjük be vele őket. Tegyük a karfiolt 118 fokra állított aszalógépbe körülbelül két órára. Hagyjuk a gépben, míg a szósz be nem sűrűsödik és a karfiol meg nem puhul. Ezután tegyük a késes aprítóba a mártogatóshoz szükséges avokádót és citromlevet, keverjük össze alaposan. Ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót. Ha szeretnénk, tűzzük fogpiszkálóra a darabokat, hogy könnyebb legyen mártogatni és már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!

Még egy finom vegán receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.
      Utazás
      A kulináris élvezet és a lenyűgöző terek találkozásával születnek olyan éttermek, amelyek a látogatók érzékeit egy különleges utazásra hívják.