Recept

Nyírségi gombócleves

Egy forró levessel a rossz időről is könnyebb megfeledkezni.

Nyírségi gombócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg borjúhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 7 dl csontlé
  • 10 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • Szerecsendió

Nyírségi gombócleves

Elkészítés:

1. Az apró kockákra vágott borjúhúst a finomra vágott hagymával az olajon pirítsd meg, majd önts rá 2 dl vizet, és fedő alatt párold félig puhára. Ezután add hozzá az apró kockákra vágott zöldséget és ugyancsak felkockázott gombát. Utolsóként tedd bele a zöldborsót, majd szórd meg liszttel, engedd fel a tejszínnel és a csontlével főzd készre.

2. A héjában főtt burgonyából, tojással és szerecsendióval készíts burgonyagombócokat, majd azokat is főzd bele a levesbe.

Még két finom receptért kattints a következő oldalra!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.