Szaftos karajszelet sült almával - Kiadós vacsora 35 perc alatt
Nagyon szeretek a húsfélék mellé gyümölcsöt enni. Persze ezek a kísérletezések nem mindig jönnek be - a májkrém és a körte nem barátok, higgyetek nekem -, ám szerencsére ennél a sült karaj receptnél tökéletes az ízharmónia. Másik nagy előnye, hogy nem is bonyolult.
Szaftos karaj sült almával
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 40 dkg sertéskaraj szeletelve
- 1 ek. vaj
- fél ek. színes bors
- fél ek. barna cukor
- fél ek. balzsamecet
- fél ek. ketchup
- őrölt csili és só ízlés szerint
Elkészítés:
Először készítsük el az almákat. Vágjuk őket negyedekre és a magházukat távolítsuk el. Előmelegített sütőben süssük őket kb. 20 percig, 180 fokon. Ha kivettük az almákat, csökkentsük a sütő hőmérsékletét 120 fokra.
A vajat a felforrósított serpenyőbe dobjuk, felolvasztjuk, ezen pirítjuk a hússzeleteket; mindkét oldalukat 1-1 percig.
Keverjük össze a borsot, a cukrot, a balzsamecetet, a ketchupot és a csilit, majd a keverékkel dörzsöljük be a kissé már kihűlt húsokat. Tegyük őket egy tepsibe és mehetnek is a sütőbe kb. 20 percre.
Tálaláskor a kész hússzeleteket szórjuk meg sóval és borssal, majd helyezzük melléjük az almákat.
A sokoldalú burgonya - Két szuper krumplis receptért kattints a következő oldalra!