Gluténmentes csokoládés kókuszszelet ­- Villámgyors desszert kókuszimádóknak

Úgy ennél egy kis sütit, de nincs otthon liszt? Szeretnéd a kistesót vagy a gyerkőcöt is bevonni a sütésbe? Valami gyors édességreceptet keresel? Mi erre is tudjuk a választ!

Egyszerű és gyors

A GoodFood magazin minden lapszámában van egy Furfangos szakács nevű sorozatunk, amikor a leghétköznapibb konyhai problémákban igyekszünk segítséget nyújtani. Mutattunk már menüreceptet elfoglalt házaspároknak, akiknek sosincs idejük vásárolni, egy családnak, melynek tagjai sosem tudnak egy időben az asztalhoz ülni, vagy éppen egyetemistáknak tanítottunk olcsó recepteket.

Az augusztusi lapszámunkban most a kisgyerekes családoké a főszerep, azaz olyan egyszerű és gyors ételekkel készültünk, melyeknek elkészítésében a legkisebbek is segíthetnek. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy te ne süthetnéd meg a barátnőidnek vagy akár saját magadnak, ha valamilyen édességre vágysz. Már mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók - 12-16 szelet, 20 perc előkészítés, 30 perc elkészítés, könnyű

  • 100 g aranybarna kristálycukor
  • 2 ek. golden syrup vagy méz
  • 2 tojásfehérje
  • 160 g konzerv kókusztejszín
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 250 g kókuszreszelék
  • 50 g aszalt tőzegáfonya vagy aszalt cseresznye (elhagyható)
  • 200 g tej- vagy étcsokoládé felaprítva

Elkészítés

Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm-es, négyzet alakú sütőformát és melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat). Szórjuk a cukrot egy tálba, adjuk hozzá a golden syrupot, a tojásfehérjét, a kókusztejszínt és egy habverővel keverjük, míg alaposan elkeveredik. Egy spatulával keverjük bele a kókuszreszeléket és az aszalt gyümölcsöt is, ha használunk. Simítsuk az előkészített tepsibe, majd nyomkodjuk le egy kanál hátával. Süssük 25-30 percig, míg világos aranybarnára sül és érin­tésre szilárdnak tűnik.

Olvasszuk fel a csokoládét gőzfürdő fölött vagy mikróban. Húzzuk le a süteményről a sütőpapírt és vágjuk 12–16 szeletre. Fordítsuk a szeleteket fejjel lefelé és kanalazzunk a tetejükre egy kevés olvasztott csokoládét – egy késsel simítsuk el. Tegyük félre, míg a csokoládé megszilárdul rajta (ha hűtőbe tesszük, felgyorsíthatjuk a folyamatot). Ha nem azonnal fogyasztjuk, csomagoljuk mindegyik szeletet ­sütőpapírba, hűtőben 5 napig eláll.

Tápérték-adatok

Szeletenként: 240 kcal • 17 g zsír • 13 g telített zsír • 16 g szénhidrát • 14 g cukor • 4 g rost • 2 g fehérje • 0,1 g só

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Egészség
Sokszor ajánlják ilyenkor az idősebb háziorvosok is, hogy minél több C-vitamint kell szedni. Az biztos, hogy erre is szükség van, de nem ez fog igazán javítani a közérzetünkön.
Fashion&Beauty
Turkálóba akkor is hatalmas buli járni, ha igazából megteheted, hogy mindig új ruhákat veszel magadnak.
Sztárok
Nincs megállás, Jamie Oliver minden receptet fel akar fedezni a világban, így az egyik magyar klasszikus sem maradhatott ki a listájáról.
Sztárok
Medveczky Ilona arról is kendőzetlen őszinteséggel beszélt, hogy a rengeteg abortusz milyen hatással volt a testére.
Lifestyle
Egyre többen fedezik fel a növények erejét, amelyek nemcsak dekoratívak, hanem jótékony hatással is lehetnek testünkre és lelkünkre.
Lifestyle
A vásárlók általában tudják nagyon jól, hogy mit várnak el egy pénztárostól. Most ezt tapasztalták a Lidl egyik kasszásánál.