Ötperces csokipuding - Diétás és villámgyors desszert
Avokádóból csokipuding? Igen! Alig néhány hozzávaló és pár perc szükséges az elkészítéséhez! Szerzőnk, a MásTészta blog szerkesztője máris elárulja a receptet!
A bolti pudingok közös jellemzője, hogy a természetellenes összetevők teljes tárházát vonultatják fel… és aki nem akar az aromák és mesterséges ízek földjén maradni, az hamar tovább lép a home-made verziók felé. A most prezentált verzió már gyakran üti fel a fejét a neten, ugyanakkor egy kis protein port hozzátéve némi újdonságot, ízt, magasabb protein tartalmat vittem a történetbe – ezzel is továbblépdelve a házi pudingok evolúciós kis ösvényén. :)
Hozzávalók (2 adag):
- 1 db érett avokádó
- 30 g csokis protein
- 15 g natúr kakaó
- 1 dl kókusztej vagy más általad preferált tej (utánzat)
- természetes kalóriamentes édesítő (ezt használtam)
Elkészítés
Kapjunk elő egy érett avokádót - ami kellően puha, de még nem tarkítják barna foltok – és orvosi precizitással nyissuk fel, távolítsuk el a magját, majd egy kanállal kaparjuk ki a belsejét. A többi hozzávaló társaságával tereljük bele egy turmixgépbe. Pár fordulat, és máris elkészültünk. A tej mennyisége itt is függ a protein állagától - a tejsavó alapúak kevesebb tejjel is krémesednek, a szója/kazein tartalmúak picit többel. Javaslom, hogy fokozatosan adagold hozzá és nézd az állagát, mennyire sűrűsödik!
Elkészítési nehézségekkel nem találkozhatunk, talán annyit megjegyeznék, hogy legyünk alaposak a turmixolásnál, mert a hanyag mixelés eredményeképp felbukkanó zöld avokádó darabkák kiábrándítóak a pudingunkban.