Cukkinikrémleves parmezánnal - Nem csak ínyenceknek
Cukkinit szinte az év bármely részében kaphatunk, de most épp itt a szezonja, így igazán friss, zsenge zöldségekhez juthatunk. Mire várnánk hát, készítsünk belőle krémlevest! Máris mutatunk hozzá egy izgalmas receptet!
Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 20 dkg burgonya
- 10 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 1,5 l alaplé
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hagymát aprítsuk fel és olajon pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, valamint a meghámozott, felkockázott burgonyát. Öntsük rá az alaplevet, majd ha megpuhult, adjuk hozzá a szintén felkockázott cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül reszeljük bele a parmezánt. Vegyük le a tűzről, botmixerrel turmixoljuk össze és máris tálalhatjuk.