Így készíts mandulatejet házilag! Nem kell többé a boltba rohannod érte
A mandulatej sajnos amennyire egészséges, annyira drága is. Szerencsére azonban nem szükséges a boltba menni érte, akár otthon is elkészíthetjük. Ha úgy gondolod, ez túl bonyolult eljárás lehet, akkor most bebizonyítjuk, hogy egyáltlaán nem nagy örödöngösség!
Hozzávalók
- 1 és 1/2 csésze hámozott mandula
- 3 csésze (szűrt) víz
- 2 ek agávénektár vagy barna rizs szirup
Elkészítés
A mandulát tegyük bele egy nagyobb tálba. Vizet forraljunk fel, öntsük rá a mandulára és hagyjuk állni 20-30 percig. Ekkor öntsük le róla a folyadékot, tegyük bele a kiázott mandulát a turmixgépbe, öntsünk rá 3 csésze tiszta vizet és turmixoljuk össze. Egy szűrőn szűrjük át, majd a mandulatejhez adjuk hozzá az agávénektárt. Légmentesen zárt tartályban 2-3 napig tartva eláll.