Zöldségek és gyümölcsök, amelyeknek májusban kezdődik a szezonja - Le ne maradj róluk!
Korábbi cikkünkben bemutattunk 4 zöldséget, gyümölcsöt, aminek áprilisban volt a szezonja, most pedig 4 olyan finomságot gyűjtöttünk össze, amelyek májusban kezdenek el teremni.
Sóska
A sóska egy kissé elhanyagolt, ám annál fontosabb zöldségünk. Igazi C-vitamin-bomba, de található benne foszfor és vas is. Erősíti az immunrendszert és vizelethajtó hatása van. Íze kissé savanykás, hatása pedig frissítő. Legjobb, ha betakarításkor a már kifejlett leveleket szedjük le, a kisebbeket pedig még hagyjuk nőni. Frissen az igazi, de szedés után a hűtőben tárolva még 1-2 napig eláll. Kiváló leves és főzelék készíthető belőle, de akár salátának is fogyaszthatjuk.
Miért fogyaszd?
Mit készíts belőle?
Spenót
A kissé kesernyés ízű, a gyermekek körében nem túl népszerű zöldség a sóskához hasonlóan tele van vitaminokkal (A-, B- és C-vitamin). Leszüretelve hűtőben 4-5 napig tárolhatjuk. Fogyaszthatjuk nyersen: köretként, húsok mellé kiváló, remek alapanyaga a salátáknak, de többnyire főzelék vagy leves készül belőle.