Burgonyás nudli - A nagymama receptje szerint

Biztosan mindenkinek kellemes emlékei kötődnek gyermekkorunk kedvenc desszertjéhez, a nudlihoz. Miért ne készíthetnénk el felnőttként is? Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 25 dkg liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 ek porcukor
- 1 tojás
- 1 ek vaj
- 1 ek olaj
- 1 tk só
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomóval törjük át, adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, majd keverjük addig, míg massza nem lesz belőle. Várjuk meg, míg kihűl és lisztes kézzel formázzunk kis rudacskákat belőle. Tegyük bele forró vízbe, majd ha feljönnek a víz tetejére, szedjük ki. Egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, és forgassuk meg benne a nudlikat. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk.
Fotó: pinterest.com
Oldalak
This is a modal window.