Thai uborkasaláta - Egzotikus és egészséges finomság a mindennapokra
Nem fogod megbánni, ha elkészíted ezt az isteni thai uborkasalátát! Ízletes és még egészséges is, mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
A salátához
- 2 kígyóuborka
- 1/2 vöröshagyma
- 1/4 csésze korianderlevél
- 1 jalapeño
- 1/8 tk só
- 1/4 csésze pörkölt mogyoró
Az öntethez
- 1/4 csésze friss citromlé
- 1,5 ek méz
- 1 ek növényi olaj
- 1 ek rizsecet
- 2 tk halszósz
- 1/8 tk fokhagymapor
Elkészítés
Az uborkát tisztítsuk meg, vágjuk hosszában ketté, a magját pedig kaparjuk ki. Szeleteljük fel, így félhold alakú darabokat kell, hogy kapjunk. A hagymát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a koriandert aprítsuk fel, a jalapeño magját távolítsuk el és aprítsuk fel, majd a saláta többi hozzávalójával együtt tegyük bele egy salátástálba és forgassuk össze. Egy kisebb edényben keverjük el az öntet hozzávalóit, majd csorgassuk rá a salátára. Forgassuk össze és azonnal tálaljuk.