Sült csirkemell narancslekvárral - Ha szereted a pikáns ízeket

Gondoltad volna, hogy milyen páratlan ízt ad a húsoknak a narancs? Bizony! Ha még nem próbáltad, most itt az ideje!

Hozzávalók

  • 1/4 csésze narancslekvár
  • 2 tk almaecet
  • 2 tk méz
  • 2 + 2 tk apróra vágott friss kakukkfű
  • 1/4 tk só és fekete bors
  • 1 nagy narancs
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál friss rozmaring
  • 2 nagy csirkemell
  • 2 ek extra szűz olívaolaj

Elkészítés

Egy kis tálban keverjük el a lekvárt, az ecetet, a mézet, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. A narancsszeleteket rendezgessük el egy tepsi alján. Majd erre tegyük a megpucolt fokhagymát és még egy kis kakukkfüvet. A csirkét locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük ezt is a tepsiben elhelyezett dolgokra. 190 fokra előmelegített sütőben süssük fél óráig, majd a húsok tetejére kanalazzuk a lekváros keveréket. Tegyük vissza a sütőbe még 10-20 percre, ezt követően tálalhatjuk.

Fotó: seriouseats.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Egészség
      Felismerhetetlenre fogyta magát az esküvője előtt a 31 éves nő, ennek ellenére máig rengeteg gyűlölködő üzenetet kap.
      Lifestyle
      Bár sokak szerint az ecet kiválóan fertőtleníti mosás közben a ruhákat, sőt mi több, még a készülékben lévő szennyeződéseket és vízkövet is oldja, a szakértők azt javasolják, inkább ne kísérletezzünk...
      Lifestyle
      Mondhatjuk, hogy a telefonunk már úgy hozzánk nőtt, hogy nélküle gyakorlatilag sehova sem járunk és semmit sem csinálunk. Ennek megfelelően fontos, hogy mindig vigyázzunk rá és rendeltetésszerűen...
      Lifestyle
      Sztárok
      Minden nő szívét megdobogtatja, de Pedro Pascal továbbra is kitart Hollywood legrejtélyesebb agglegényének szerepe mellett.