Gesztenye-krémleves a téli napokra - Nem csak ínyenceknek
A gesztenye nem csak sült vagy püré formában isteni, hanem krémlevesként is ellenállhatatlan! Szeretnéd megkóstolni? Készítsd el otthon! Cikkünkben megmutatjuk, hogyan kell.
Hozzávalók
- 400 g megtisztított, főtt gesztenye
- 400 ml alaplé
- 15 g vaj
- 1 paszternák
- 1 szál zeller
- 1 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél dl száraz fehérbor
Elkészítés
A zöldségeket tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy serpenyőben vajon pároljuk meg. Ekkor adjuk hozzá a szintén felaprított gesztenyét és öntsük rá a bort és az alaplevet. Ha elfőtt a leve, kis lángon főzzük még nagyjából 20 percig. Ízlés szerint sózzuk, majd vegyük le a gázról és botmixerrel pürésítsük. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!