Villámgyors csörögefánk - Gyermekkori kedvenc egyszerűen

Csörögefánkot nemcsak a farsangi szezonban, hanem az év bármely szakában megéri készíteni, hiszen egy kis porcukorral megszórva ellenállhatatlanul finom! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el a cikkünket!
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 3 db tojássárgája
- 1-2 ek rum
- 1 dl tejszín
- víz
- olaj
- só
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd gyúrjunk belőle tésztát. Nyújtsuk ki nagyjából 1-2 centiméter vastagságúra, és vágjunk belőle kisebb lapokat. A közepüket vágjuk be kissé és egy egyik sarkát húzzuk át ezen a vágáson. A fánkokat dobjuk bele forró olajba és süssük aranybarnára. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!