Képviselőfánk - Cukrászdai finomság házilag

A képviselőfánk-készítés nem tűnik egyszerű feladatnak. Rendszerint, inkább a cukrászdai változatát választjuk, hiszen úgy gondoljuk, akkor nem kell otthon a feje tetejére fordítanunk a konyhát. Elkészítése azonban nem is ördöngösség! Olvass tovább, hogy megtudd a képviselőfánk egyszerű, de nagyszerű receptjét. Sütésre fel!

Hozzávalók

A tésztához

  • 2,5 dl víz
  • 20 dkg margarin
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 kk finom szemű só
  • 20 dkg búza finomliszt
  • 5 db közepes méretű tojás

A krémhez

  • 4 db tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 4 ek búza finomliszt
  • 5 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tejszínhabhoz

  • 5 dl tejszín

Elkészítés

Tészta

A vizet a margarinnal, a cukorral és a sóval összekeverjük, majd felforraljuk közepes fokozaton. Ha a margarin és a cukor elolvadt, hozzáadhatjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Kivesszük a tésztát a lábasból, beletesszük egy hideg tálba és pár percet hűlni hagyjuk, ezután robotgéppel elkeverjük benne a tojásokat. Amint ezzel végeztünk, töltsük a tésztát habzsákba, majd kb. nagyobb méretű dió nagyságú tésztákat adagoljunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyeljünk oda, hogy ne halmozzuk túl közel őket, mert sütés közben nagyobbra nőnek a fánkok. Előmelegített sütőben (légkeveréses sütő esetén 180 fok) kb. 15-20 perc alatt megsütjük, majd csökkentve a hőmérsékletet 160 fokra további 15 percig készítjük. Ha a fánkok megnőnek és külsejük megkérgesedik, akkor jó úton járunk, így kell kinézniük. Az elkészült fánkokat kivesszük és félretesszük, hogy kihűljenek.

Vaníliakrém

Ez alatt az idő alatt elkészítjük a vaníliakrémet. A tojások sárgáját a cukorral és a porcukorral robotgép segítségével elkeverjük, majd a lisztet evőkanalanként hozzáadjuk. Ezután a tejet apránként hozzáöntjük, úgy, hogy szépen elvegyüljön a tojásos-lisztes masszával. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig főzzük a krémet, ameddig besűrűsödik, ezután levesszük és néha megkeverve megvárjuk, amíg lehűl.

A kész fánk

Mialatt a vaníliakrém hűl, elkészítjük a tejszínhabot. A kihűlt vaníliakrémbe beleforgatunk 3-4 evőkanál tejszínt, majd a mixerrel elkeverjük, hogy krémesebb állagot kapjunk. Az ez idő alatt kihűlt fánkokat elővesszük és levágjuk a tetejüket. A habzsákot megtöltjük vaníliakrémmel és mindegyik fánk aljába nyomunk belőle, majd hasonlóan járunk el a tejszínhabbal is, ezt a vaníliakrém tetejére halmozzuk. Végül kalapként ráhelyezzük a fánkokra a tetejüket. Tálaláshoz, ízlés szerint, megszórhatjuk porcukorral.

Ha tetszett a recept nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: feelingfoodish.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Utazás
Két gombot is mutatunk, ami a két végletet jelenti. Az egyiket érdemes használni télen az autóban, de a másikat nagyon nem lenne szabad.
Lifestyle
Népszerűségben természetesen sem a Coca-Colával, sem a Pepsivel nem lehet versenyezni, de ha az ízt nézzük, akkor teljesen más a helyzet.
Utazás
Vadregényes csúcsok, kristálytiszta tavak és sebes patakok várnak egy helyen, amely olyan, mintha egy mesekönyv lapjairól kelt volna életre. Ráadásul mindez csak néhány órányira van Magyarországtól,...
Sztárok
Bár Jordániában eddig az uralkodó feleségét, Rániját tartották a legnagyobb stílusikonnak, nagyon úgy tűnik, hogy helyét lassan átveszi fia neje, a meseszép Rajwa hercegné.
Sztárok
Már jó ideje zakatol A Konyhafőnök új évada, ami Sárközi Ákos nélkül indult el. Sok néző az elején kijelentette, hogy a séf nélkül nem fogja nézni a műsort, és ők tényleg lemorzsolódtak.
Lifestyle
Elég nagy baj, hogy óraátállítás még mindig van, de hamarosan búcsút vehetünk tőle. A magyarok között azonban nincsen egyetértés, hogy melyik időzónára álljunk át.