Hamis gulyásleves - Hús nélkül is nagyon finom, próbáld ki!
A gulyásleves egy tipikus magyar étel, amelyet nagyon könnyű elkészíteni. Próbáltad már hús nélkül? Talán meglepően hangzik, de úgy is nagyon finom! Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 10 dkg hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- olaj
- 1 kk pirospaprika
- köménymag, só
Elkészítés
Az olajban pirítsuk meg az aprított hagymát, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Szórjuk rá a pirospaprikát és a sót, és öntsünk rá nagyjából 1-1,5 liter vizet. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd adjuk hozzá a leveshez a felaprított paprikával és paradicsommal, illetve a köménymaggal együtt. Főzzük addig, amíg meg nem puhul a krumpli.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!