Máktorta - Ellenállhatatlan desszert
A máktortának egyszerűen képtelenség ellenállni, ezt a finomságot még azok is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a desszert alapanyagáért, a mákért. Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 6 tojás
- 5 dkg méz
- 2 ek édes morzsa
- 1 citrom
- fahéj
- lekvár
Elkészítés
A cukor felét keverjük habosra a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a mézet és a cukor másik felével felvert tojáshabot, végül forgassuk bele a mákot és az édes morzsát. Ízesítsük a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Az egészet öntsük bele egy liszttel meghintett tortaformába, majd sütőben süssük készre. Ha kihűlt a tészta, vegyük ki, vágjuk ketté és lekvárral töltsük meg. Tálaláskor adhatunk hozzá gyümölcsöket, porcukrot vagy tejszínhabot.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!