Sült libacomb párolt lilakáposztával - Isteni!

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné a sült libacombot, párolt lilakáposztával kiegészítve pedig egy fenséges ebédet varázsolhatunk az asztalra. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 4 libacomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek só

A körethez

  • 1 db lilakáposzta
  • 2 ek cukor
  • 2 ek ecet
  • 1 dl vörösbor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk só

Elkészítés

Tisztítsuk meg, majd kissé vagdaljuk be és kissé sózzuk meg a libacombokat. Tegyük bele a serpenyőbe és bőrrel lefelé kezdjük el sütni. Ha megpirult, fordítsuk meg, hogy a másik oldala is szép barna legyen. Ekkor vegyük ki a combokat, tegyük bele egy sütőzacskóba a felaprított fokhagymával és hagymával együtt. 200 fokon fél óráig süssük, majd öntsük ki a tasak tartalmát a tepsibe és addig süssük, amíg szép piros nem lesz. Közben készítsük el a párolt lilakáposztát: a cukrot karamellizáljuk a libából kisült zsíron, ehhez adjuk hozzá a legyalult káposztát, végül sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt köménnyel, öntsük rá a bort és az ecetet, majd pároljuk puhára. A libacombot a párolt lilakáposztával tálaljuk, ha pedig nem lenne elég a köret, krumplipürét is készíthetünk hozzá.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: realfood.tesco.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.