Császármorzsa
Sokunk gyerekkori kedvence ez az osztrák eredetű édesség. Talán nem a leggyorsabban elkészíthető nyalánkság, de érdemes belevágnunk az elkészítésébe, biztosan nem fogjuk megbánni.
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 5 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 30 dkg búzadara
- só
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom héja
- 5 dkg mazsola
- olaj
Elkészítés
A mazsolát áztassuk rumba, a tojásokat válasszuk el és a sárgáját keverjük el cukorral és a sóval. Ezután adjuk hozzá a reszelt citrom héját, és a mazsolát és az ásványvizet és a tejet is. A tojásfehérjét verjük habbá és keverjük bele az elkészült masszához, végül pedig a búzadarát is adjuk hozzá. Sütés előtt hagyjuk 20 percig pihenni a tésztát, majd egy nagyobb serpenyőbe kevés olajon pirítsuk meg.
Ezt is ajánljuk: Különleges saláta Valentin-napra - Katt ide!
Fotó: fuessen.de