Popeye kedvence - Tejfölös spenótleves

A Popeye kedvenceként is ismert spenót igenis lehet finom, főleg ha egy krémes leves formájában tálaljuk.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- olaj
- 8 dl csontleves
- 1 fej fokhagyma
- 4 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés
A vajon és egy kevés olajon pároljuk meg a megtisztított spenótot és az apróra kockázott hagymát. 8-10 perc párolás és gyakori kevergetés után pépesítsük össze a hagymát és a spenótot, majd a pépet engedjük fel a levesalappal, ízesítsük sóval, borssal. 4-5 percnyi főzés után a lisztből és a tejfölből kevert habarással sűrítsük be a levest, majd adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát is és forraljuk fel.
Extra tipp
Egy kevés tejföllel, fokhagymás pirítóssal vagy fetasajttal még különlegesebbé tehetjük a krémlevest.
A tökéletes őszi ebéd - Tejszínes brokkoli krémleves
Fotó: huree.mn