Oregánós padlizsánsaláta csirkemellel
Ha szereted, amikor az ebédedben inkább a különleges fűszerezésű zöldségek és a sovány húsok dominálnak, akkor ez a könnyen elkészíthető, laktató saláta a kedvenced lesz!
Hozzávalók
- 1 db csirkemell filé
- 1 db padlizsán
- 1 db paradicsom
- oregánó
- bazsalikom
- parmezán sajt
Az öntethez
- 1 pohár joghurt
- kapor
- só
- bors
- citromlé
Elkészítés
A csirkemellet kockákra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. A padlizsánt apró kockákra szeleteljük, oregánóval, sóval és borssal ízesítve olívaolajon megsütjük. A paradicsom-, hús- és padlizsánkockákat összekeverjük, tetejére parmezán sajtot reszelünk. Az öntethez egy pohár joghurthoz adjunk hozzá egy teáskanál citromlevet, kaprot és ízlés szerint sót, borsot. Végül miután állni hagytuk az öntetet, öntsük rá a salátára.
Laktató, de diétás cézársaláta - Pár perc alatt elkészül
Fotó: foodnetwork.com