Lekvárrecept tartósítószer nélkül - Szederlekvár

Mindenki szereti a lekvárt, leginkább a baracklekvárt. Néha azonban érdemes valami új ízt is kipróbálni, erre pedig tökéletes ez a tartósítószermentes szederlekvár.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Hozzávalók

  • 1 kg feketeszeder
  • 25 dkg nyírfacukor

Elkészítés

A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, a hibás szemeket nem használjuk fel. Egy kis vízzel és a nyírfacukorral feltesszük főni. Megvárjuk, amíg felforr a lekvár, és az első rotyogás után azonnal levesszük a tűzhelyről az edényt. Fertőtlenített üvegbe töltjük, egy ujjnyi helyet hagyunk az üveg szájától, az üveget a tetővel légmentesen lezárjuk. A lezárt üvegeket néhány percig állítsuk a fejük tetejére, így elősegíthetjük a vákuum kialakulását.

Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Bár a néhai uralkodónak természetesen parfümök terén is megvoltak a maga kedvencei, érdekes módon egy bizonyos tusfürdőhöz is ugyanannyira ragaszkodott, mint imádott illatszereihez.
Lifestyle
A Skorpió lelkében beindulhatnak a gyógyító folyamatok. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Halak a héten olyan szituációban találhatja magát, ami próbára teheti hűségét. Heti horoszkóp.
Fashion&Beauty
Az énekes-színésznő tudja mitől döglik a légy: a minap abban a darabban pózolt a vörös szőnyegen, ami a 2025-ös év első hónapjainak legnagyobb trendje lesz, nem véletlenül.
Utazás
A többség ritkán jár étterembe, de ez nem kifogás arra, hogy ne tudjuk az alapvető illemszabályokat. Mutatunk néhányat, amit a magyarok gyakran megszegnek.
Home&Design
Íme, a tökéletes példája annak, hogyan ötvözhetjük a természetes anyagokat a modern designnal. Az esztétikai szépségen túl ezek a bútorok a fenntarthatóságot és a funkcionalitást is képviselik,...