Tzatziki saláta a forró napokra
Ha imádod a joghurtos salátákat, itt az ideje, hogy elővedd ezt a receptet, és meglepd magad egy igazi görög jellegzetességgel. Az uborka és a joghurt gyengéd íze akár egész nap újabb és újabb élményt adhat az ízlelőbimbóidnak.
Hozzávalók
- 3 db natúr joghurt
- 3 db uborka
- 4-5 db fokhagyma
- só
- bors
- pár csepp citromlé
- kapor
Elkészítés
Reszeld le nagy lukú reszelővel az uborkákat, az összegyűlt levet pedig öntsd ki. A reszelt uborkára öntsd rá a joghurtot, törd rá a fokhagymát, majd ízesítsd sóval, borssal és kevés citromlével. Végül morzsolj rá egy szál kaprot, és tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Hidegen tálaljuk.
Ez a finom saláta remek öntetként szolgálhat gyrosban is.