Recept

Túrós tésztarakottas

Már a neve is elárulja, hogy mennyire sokszínű, és változatos ételről van szó. A bonyolult hangzás ellenére azonban rendkívül könnyen elkészítheted, és meglepheted vele a családot. A siker garantált.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    25 dkg tollhegy tészta
  • 1 evőkanál vaj
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 padlizsán
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 25 dkg túró
  • 5 tojás
  • bazsalikomlevél

Elkészítés

Forraljunk fel vizet, amiben a tésztát főzzük meg al-dente módon, majd ha kész van, keverjük össze a vajjal. Amíg fő a tészta, vágjuk kisebb darabokra a babot és a répát, majd főzzük őket addig, amíg meg nem puhulnak. A padlizsánt tisztítsuk meg, majd vágjuk fel egyenlő csíkokra, utána forró olajban süssük puhára. Vegyünk elő fokhagymát, törjük össze és keverjük össze a padlizsánnal. Egy kis ideig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Vajazzunk ki egy tepsit, és melegítsük elő a sütőt. A kész zöldségeket keverjük össze a tésztával, utána ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan keverjük össze és tegyük bele a tepsibe. A túrót keverjük össze a tojással és a reszelt parmezán felével, majd sózzuk meg és öntsük rá a tésztára. Végül szórjuk meg a tetejét a maradék parmezánnal, és süssük körülbelül 40 percig. Kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.

Kedveled a tésztaételeket? Kóstold meg a póréhagymás és gombás lasagnet!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
      Utazás
      Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.
      Utazás
      A kulináris élvezet és a lenyűgöző terek találkozásával születnek olyan éttermek, amelyek a látogatók érzékeit egy különleges utazásra hívják.