Lasagne másképp - Póréhagymával és gombával
A lasagne az egyik legkedveltebb olasz étel, amelyet világszerte számtalan formában készítenek. Mi most egy zöldséges verziót mutatunk neked, póréhagymával valamint gombával megkoronázva.
Hozzávalók
- 1 csomag lasagne tészta (9-10 lap)
- 15 dkg póréhagyma
- 30 dkg gomba
- 3 ek. olaj
- 30 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés
A póréhagymát megtisztítjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén megtisztított gombát, és együtt pirítjuk őket tovább. Sózzuk, borsozzuk őket. Kivajazott tepsibe rétegezzük a tésztalapokat és a zöldséget, úgy, hogy minden réteg közé kerüljön egy kevés sajt is: alulra tésztalapokat helyezzünk. A tetejére szórjuk rá a maradék sajtot. Ha nem elég, reszeljünk még hozzá. Nagyjából 15-20 perc alatt, 170 fokon készre sütjük.