Pikáns zöldséges halleves - Alföldi finomság

A halas ételek kedvelőinek ajánljuk figyelmébe a most következő pikáns levest. A halászlével ellentétben nem piros, hanem enyhén sárgás színű, a fűszereknek köszönhetően azonban garantáltan különleges ízélményben lesz része annak, aki kipróbálja.

Hozzávalók

  • 50 dkg filézett harcsa
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db zeller
  • 1 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • mustár
  • 1 db citrom
  • 2 db babérlevél
  • só, bors

Elkészítés
A sárgarépát, a gombát és a zellert alaposan megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket fedő alatt nagyjából 10 perc alatt puhára pároljuk. Kis idő elteltével felöntjük egy kevés vízzel, a meleg tejjel és a tejszínnel. Beletesszük a megtisztított harcsaszeleteket, majd lassú tűzön keverés nélkül óvatosan főzzük, nehogy összetörjük a halszeletek. A levest sózzuk, borsozzuk. Babérlevéllel, mustárral és frissen facsart citromlével ízesítjük, majd nagyjából 40 perc alatt készre főzzük.

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
Megszavazta a parkolási díjak emelését a Fővárosi Közgyűlés, de nem ez az egyetlen fontos fejlemény, ami miatt bosszankodhatnak a budapesti autótulajdonosok.
Utazás
A hajóroncsot még 2013-ban találták meg Kenya partjainál, most viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy a jármű Vasco da Gama utolsó felfedezőútjához köthető.
Lifestyle
Az egy évvel korábbi adatokhoz képest a születések és a halálozások száma is mérséklődött, az összkép mégis lesújtó: 2023 októbere óta egyértelműen növekedett a természetes fogyás mértéke...
Lifestyle
Ez nem egy újabb "csodadiéta" vagy gyors megoldás, hanem egy életmód, amely egyszerre egészséges és élvezetes.
Sztárok
Ciki pillanatoknak lehettek tanúi a nézők a Legyen Ön is milliomos! című kvízműsor keddi adásában.
Sztárok
A királyi családnak több száz éves karácsonyi hagyományai vannak, de ez korántsem jelenti azt, hogy a família tagjai feltétlenül kedvelik ezeket – Katalin például az egyik szokást legszívesebben...