Így készíts illatos gyertyát karácsonyra
A következő ünnepi hangulatot ébresztő gyertyát, mely dekorációként és ajándékként egyaránt remekül szolgál, könnyedén elkészíthetjük otthon. A végeredménynek csak a képzeletünk szabhat határt.
Amire szükségünk lesz
- gyertya granulátum
- kanóc
- üvegpohár
- csillagánizs
- szegfűszeg
- fahéjrúd
1. lépés
Olvasszuk fel egy edényben a gyertya granulátumot, majd öntsünk egy vizespohárba kb. 2 centiméter magasan az olvasztott viaszból.
2. lépés
Egy, a pohár magasságánál 15 centiméter hosszú kanóc egyik végét kössük egy csavaranyához, a másik végét pedig tekerjük rá egy fahéjrúdra és erősen kössük meg.
3. lépés
A még lágy viaszba állítsunk fahéjdarabokat és szegfűszegeket felváltva valamint tegyük bele a kanócot. A fahéjat, amire a zsinórt kötöttük fektessük merőlegesen a pohár szájára.
4. lépés
Öntsünk annyi viaszt a pohárba, hogy az ellepje a fahéjdarabokat, majd díszítsük további szegfűszeggel és csillagánizzsal. Ezt is fedjük be viasszal, majd várjunk, amíg megköt.
5. lépés
Miután megkötött a viasz, tartsuk a poharat forró víz alá és a pohár szájára állított fahéjrúd segítségével emeljük ki a gyertyát a pohárból. A gyertya tetejétől 1-2 centiméterre vágjuk el a kanócot és már kész is az ünnepi hangulatú illatos gyertyánk.
Tippek:
Ha nem találunk gyertya granulátumot, akkor egyszerű háztartási gyertyát vágjunk apró darabokra, ez tökéletesen helyettesíti a mesterséges granulátumot.
A díszítéshez nem csak ezeket a hozzávalókat használhatjuk, a gyertya nagyon jól mutat babérlevéllel, fenyőgallyal, almaszirommal, szárított citrusfélékkel és szárított virágokkal is.
Ha nem a lakásba szánjuk a gyertyát, mint dekorációt, hanem ajándékba készítjük, akkor az egyik legjobb csomagolási módszer, ha átlátszó fóliát választunk, aminek a száját egy fahéjrúd és valamilyen szép szalag segítségével zárjuk le.