Almás fahéjas muffin - Édes pillanatok

Az alma az egyik legáltalánosabb gyümölcs, ennek ellenére rendkívül finom ételeket, ebben az esetben süteményt lehet belőle készíteni.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • ½ tk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 közepes nagyságú alma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,6 dl olaj

A mázhoz:

  • 1 ek. vaj
  • 5 dkg cukor
  • ½ tk fahéj

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almákat megpucoljuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, rétesliszt, sütőpor, szódapor, só, fahéj, alma) egy tálban összeforgatjuk. Elkeverjük a tojást, a tejföllel és az olajjal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Csak rövid ideig kell keverni!
A formába muffin papírt teszünk vagy kikenjük vajjal. A mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával. A már előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük. A mázhoz a vajat megolvasztjuk, feloldjuk benne a cukrot, hozzákeverjük a fahéjat és forrón a muffinokra öntjük.

Langyosan, egy gombóc vanília fagyival is fogyasztható!

Forrás: MuffinMágus

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Sokan főleg a sajtóból, valamint a közösségi médiából értesültek róla, hogy szombaton Ferenc pápa halála miatt nemzeti gyásznap lesz Magyarországon.
      Lifestyle
      A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
      Fashion&Beauty
      Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
      Lifestyle
      Sztárok
      A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
      Egészség
      A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.