Amerikai palacsinta - Édes nyalánkság

Az amerikai palacsintáról sokan azt gondolják, hogy ugyanolyan mint a magyar, csupán vastagabb. Ez azonban nem igaz. Próbáld ki a következő receptet és rájössz, hogy más, de ennek ellenére rendkívül finom!
Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:
- 500 g natúr joghurt
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 300 g búzaliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 4 g só
- 40 g porcukor
- 4 ml étolaj
A tálaláshoz:
Lekvár, gyümölcs, csoki szirup vagy juharszirup
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét verjük kemény habbá. Míg a tojásfehérje habosodik, az összes többi hozzávalót a tojássárgával együtt tegyük egy tálba, és keverjük őket csomómentesre. A habbá verődött tojásfehérjét is keverjük hozzá a masszához. Tegyünk a serpenyőbe kevés olajat, majd akkora adagot öntsünk a tésztából a forró serpenyőbe, hogy magától kb. 10 cm átmérőjű körré terüljön. Mikor az alja elválik a serpenyőtől, nyúljunk alá, és fordítsuk át. Mikor a másik oldala is aranybarnára sült, kész az amerikai palacsinta. Ízlés szerint öntetekkel, lekvárokkal, pudingokkal, vagy friss gyümölcsökkel tálaljuk.