A leghatékonyabb zsírégető gyümölcsök
Szerencsére nemcsak olyan ételek vannak, amelyek hizlalnak, hanem akadnak olyanok is, amelyek épp az ellenkező hatást váltják ki: segítenek eltüntetni a felesleges kilókat. Lássuk a legjobb zsírégető gyümölcsöket!
Serkenti az emésztést és égeti a zsírt: ananász
Az ananásznak számos kedvező hatása van, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és enzimekkel látja el a szervezetet. Nemcsak az egészségünk megőrzésében segít, hanem egyes betegségek gyógyítására is javasolt, mint például a tüdőgyulladás, meghűlés, bélrendszeri zavarok és vérszegénység.
Ha ez nem lenne elég ahhoz, hogy ananászt együk, akkor karcsúsító hatása biztosan meg fog minket győzni fogyasztásáról. A bromélia nevű enzim serkenti az emésztést és nagy szerepet játszik a zsír elégetésében is. Mivel édes, ezért nagyban csökkenti az édesség utáni vágyat, 100 grammja csupán 58 kalóriát tartalmaz. Viszont ezek a nagyszerű tulajdonságok konzervben aligha találhatóak meg, ezért a kedvező hatásai érdekében a friss gyümölcsöt válasszunk.
Csökkenti az éhséget és felpörgeti az anyagcserét: kivi
A kivi az egyik leghatékonyabb C-vitamin forrás, így kiváló immunerősítő hatása van, emellett csökkenti a koleszterinszintet és hozzájárul az egészséges szívműködéshez. E-vitaminban és káliumban is gazdag, egyike a legegészségesebb gyümölcsöknek.
Dél-Kína nemzeti gyümölcse még a fogyni vágyóknak is kedvez, mivel hozzájárul az anyagcsere felpörgetéséhez és a méregtelenítéshez. Fogyókúra idején ideális gyümölcs, ugyanis fokozza a vitalitásod és még az éhségérzetedet is csökkenti. Éretlenül nagyon savanyú, viszont éretten igazán különleges élvezetet nyújt.
Bogyós gyümölcsökkel a kilók ellen
A bogyós gyümölcsök is jó hatással vannak a szervezetünkre, magas antioxidáns tartalmuk segítik a szabadgyökök semlegesítését. Mindegy melyiket választjuk, akár áfonya, eper, ribizli, málna, mindegyikbe megtalálhatóak az értékes tápanyagok. Segítenek a kilók elleni küzdelemben is, serkentik az emésztést és az anyagcsere folyamatokat.
Ezekkel a finom gyümölcsökkel még a vitaminraktáradat is feltöltheted, ami igen fontos, főleg a hideg időben. Kalóriatartalmuk alacsony, ennek ellenére pedig rendkívül táplálóak. Emellett még az egészségünk megóvásában is segítenek, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.